Υλικά

  • 1 κόκορα κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια
  • 4 φλιτζ. ταλιατέλες
  • 4-5 ντομάτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • ρίγανη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι πάνω από το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν ελαφρώς διάφανα και στη συνέχεια τα κομμάτια του κόκορα που τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά και στη συνέχεια τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη δάφνη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο, και 3 φλυτζάνια ζεστό νερό ανακατεύοντας. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό εφόσον χρειαστεί. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό μαζί με το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε τις ταλιατέλες ώσπου να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα περιχύνοντας με τη σάλτσα και τα κομμάτια του κόκορα. Σερβίρουμε αμέσως.