Υλικά:

  • μεγάλα ψάρια όπως συναγρίδα, σκορπίνα
  • πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3-4 ντοματάκια
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια (ιδανικά ζητάμε από το ιχθυοπωλείο να μας τα καθαρίσουν). Τα πλένουμε μέσα και έξω, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Τα Βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα φυλάμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε. Ξύνουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες καθώς και τα ντοματάκια και την πιπεριά που τα κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα λαχανικά περίπου 15 λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε τα ψάρια, το σέλινο και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με προσοχή. Βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, ανακινώντας την τακτικά για να μην κολλήσει το φαγητό. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τα λαχανικά και όσο ζουμί έχει μείνει.