Υλικά:

  • Φασόλια ξερά 1/2 κιλό
  • 2 Κρεμμύδια
  • 2-3 Μεγάλα καρότα
  • 2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Σέλινο 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο 1-2 σκελίδες
  • Μισό κουταλάκι πάπρικα
  • Λάδι 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Αλάτι 1 1/2 κουτάλι σούπας
  • Νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φασόλια και από το βράδυ τα έχουμε βάλει να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα τα βάζουμε σε φρέσκο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις μαζί με τα καρότα κομμένα σε μικρά τεμάχια. Πετάμε το νερό και ξανά σε φρέσκο χλιαρό νερό τα ξαναβράζουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά: ψιλοκομμένα κρεμμυδάκι , ντομάτες, καρότο, σέλινο, πάπρικα, σκόρδο, λάδι, αλάτι για περίπου 2 ώρες. Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή. Συνοδεύουμε με ελιές και φρέσκο χωριάτικο ψωμί.