Υλικά:

  • 4 μέτριες μελιτζάνες
  • 4 ξερά άσπρα κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • Λίγο μοσχοκάρυδο (στη μύτη από το κουταλάκι)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά, χαράσσουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και αφαιρούμε με προσοχή τη σάρκα τους.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες, ξεφλουδίζουμε ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και τα σκόρδο και βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, μαζί με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε καλά.

Κατόπιν τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά σε λάδι. Σοτάρουμε και τις μελιτζάνες για 5 λεπτά σε λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα. Κατόπιν γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση και τις τοποθετούμε στην ίδια ρηχή κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό ίσα που να τις σκεπάσει και τις βράζουμε, αρχικά σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.

Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το ψήσετε και στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.