Υλικά:

  • 500γρ. σπανάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λίγο φρέσκο άνηθο
  • 1 φλιτζανάκι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ελαιόλαδο
  • λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, πλένουμε το σπανάκι και το ζεματάμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι μέχρι να χρυσίσουν και ρίχνουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε το νερό, το λεμόνι, τον άνηθο και το αλάτι. Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι σερβίρουμε προσθέτοντας αν θέλουμε λίγες σταγόνες λεμόνι. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα.