Υλικά:

  • 1,5 κιλό αρνί σε μερίδες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι
  • χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το αρνάκι με κρύο νερό και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.

Τοποθετούμε το αρνί σε μια κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε ξαφρίζοντας και βράζοντας μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά (να κόβεται με το πιρούνι).

Κατόπιν το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, στο μισό λάδι, τα κρεμμυδάκια μαζί το ρύζι, και για ακόμα 5 λεπτά με λίγο από το ζουμί του αρνιού. Στη συνέχεια σε ένα ταψί τοποθετούμε το ρύζι και από πάνω τα κομμάτια από το κρέας. Χτυπάμε το χυμό λεμονιού με λάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το ζουμί που κρατήσαμε και περιχύνουμε το αρνάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το πρώτο μισάωρο καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο για να φουσκώσει σωστά το ρύζι και να μη καεί το αρνάκι από πάνω, Μετά αφαιρέστε το και συνεχίστε το ψήσιμο ώσπου να ροδίσει το αρνάκι. Αν χρειαστεί το ρυζάκι λίγο νερό, προσθέστε χλιαρό. Προσέξτε να μη ξεραθεί το φαγητό. Το σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντας με σαλάτα μαρούλι.