Υλικά:

  • 1500γρ κρέας χοιρινό
  • 400γρ κάστανα
  • 300γρ καρότα
  • 15-20 δαμάσκηνα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι

για τη μαρινάδα

  • φύλλα σέλινου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 καρότα κομμένα
  • κόκκους πιπέρι
  • 2 ποτήρια κόκκινο γλυκό κρασί (μαυροδάφνη)

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε ένα σκεύος μαζί με το κρασί, το καρότο, τα φύλλα σέλινο, τη δάφνη και το πιπέρι και το αφήνουμε για ένα βράδυ τουλάχιστον.

Την επομένη, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα, κατόπιν βάζουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια του κρέατος μαζί με τη μαρινάδα, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για δύο ώρες ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

Καθαρίζουμε τα κάστανα και κόβουμε τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε 40-50 λεπτά μαζί με τα δαμάσκηνα και το κρέας. Λιώνουμε λίγα απο τα κάστανα μαζί με ζουμάκι και περιχύνουμε το φαγητό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας με σαλάτα λάχανο με τριμμένο ξινόμηλο και καρύδια.