Υλικά:

  • 1400γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 400γρ χοιρινό ή αρνίσιο κιμά (ανάλογα με τη γευστική σας προτίμηση)
  • 1 φλυτζάνι μικρό ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φέτες ξερό ψωμί ή φρυγανιές χωριάτικες
  • 1 φλιτζανάκι κόκκινο ξηρό κρασί (εναλλακτικά μαυροδάφνη)
  • μισό κουταλάκι κύμινο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • λάδι και αλεύρι για τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα

  • 2 μεγάλα ποτήρια σάλτσα ντομάτας (τριμμένες στον τρίφτη/ όχι πελτέ ή πουρέ ντομάτας)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το λάδι, το ψωμί/φρυγανιά αφού το έχουμε μουλιάσει στο κόκκινο κρασί, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε στενόμακρο σχήμα, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μισή κουταλιά ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει.

Προσθέτουμε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να βράσουν όλα μαζί. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Ταιριάζει υπέροχα με πουρέ ή πιλάφι.