Υλικά:

  • 1 κιλό από χοιρινό κρέας (σπάλα ή ποντίκι)
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πράσα
  • 1 ματσάκι σέλινο (αφαιρούμε τη ρίζα)
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ και νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με το κρέας μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Βράζουμε για 45-60 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια το σέλινο και τα πράσα, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Αφήνουμε να βράσει για μία ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού μαζί με το κορν φλάουρ (που θα έχουμε πριν διαλύσει σε κρύο νερό) και ζουμί από το φαγητό. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μίγμα το φαγητό.