Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • αλάτι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε το κομμένο κρέας και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε το κρέας σε μια ρηχή κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά. Ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πιπεριές και μόλις χρυσίσουν προσθέτουμε το κρέας που το τηγανίζουμε μέχρι να πιάσει κρούστα. Κατόπιν σβήνουμε τα υλικά με κρασί και προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη.

Ταιριάζει με σπυρωτό ρύζι ή τρώγεται σαν ορεκτικό.