Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι της σούπας γλυκός τραχανάς (εναλλακτικά: τραχανάς λαχανικών ή σταρένιος)
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι και στην πρώτη βράση ρίχνουμε τον τραχανά της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε με ελάχιστο λαδάκι. Κατόπιν προσθέτουμε τα ψημένα λουκάνικα μέσα στον τραχανά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό. Πασπαλίζουμε με πιπέρι.