Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 5 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
  • 5 αβγά
  • 4 φύλλα κρούστας (εμπορίου)
  • 1/2 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό   

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά και μόλις το γάλα αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας καλά. Στο τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε ένα μικρό ταψί. Βάζουμε στον πάτο δύο από τα φύλλα κρούστας και μετά σπάμε σε μικρά κομμάτια μέσα στο μίγμα το 3ο φύλλο κρούστας, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε όλο το μίγμα στο ταψί. Από πάνω βάζουμε τσαλακωμένο το τέταρτο φύλλο κρούστας. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να κάνει η γαλατόπιτα κρούστα.