Υλικά

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 30 σταφίδες ξανθές
  • 20 καρύδια θρυμματισμένα με το χέρι
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας

για το σερβίρισμα: κανέλα 

Εκτέλεση

Θερμαίνουμε σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε 10 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τις σταφίδες και το ξυλάκι κανέλας. Αφού βράσει  το σιρόπι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι με προσοχή και σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και περιμένουμε ώσπου να απορροφηθεί το σιρόπι. Βάζουμε σε φόρμα κέικ (προαιρετικά) το χαλβά πριν κρυώσει για να πάρει σχήμα και πασπαλίζουμε με κανέλα.