Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου ή αμυγδαλοβούτυρο ή πάστα αμυγδάλου (ανάλογα τι μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο)
  • 2 και 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση 
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • λαδόκολλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αβγό μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Ρίχνουμε τη σκόνη βανίλιας και την πάστα αμυγδάλου και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.  Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια περίπου 5-5 εκατοστών και πλάθουμε σε σχήμα στρόγγυλο, μπαστουνάκι ή πλεξούδα. Τοποθετούμε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200 βαθμούς στη μεσαία σκάλα.

Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.