Υλικά

  • τυρί μασκαρπόνε 1/4 φλιτζανιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε μορφή εκχυλίσματος ή σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 12 μεγάλες φράουλες
  • 24 μίνι τσιπ σοκολάτας (εναλλακτική: αγοράστε μια σοκολάτα υγείας και κόψτε από αυτήν μικρά κομματάκια όσο γίνεται πιο στρογγυλά)

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, κτύπησε το μασκαρπόνε, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, και τη βανίλια μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Βαθμιαία ρίξτε και κτυπήστε την άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και λείο. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μεταφέρετε το μίγμα σε ένα κορνέ με μύτη αστεριού.

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι, κόψτε το φύλλο και λίγο από την επιφάνεια της ίδια πλευράς ώστε να γίνει επίπεδη και να στέκεται η φράουλα χωρίς να πέφτει. Από την άλλη πλευρά κόψτε ένα κομμάτι στο 1/3 του μεγέθους της φράουλας, δημιουργώντας ένα καπελάκι. 

Τοποθετήστε τις φράουλες με τη μεγάλη πλευρά προς τα κάτω, σε μια επιφάνεια εργασίας και με το κορνέ τοποθετήστε το μίγμα πάνω στη φράουλα κάνοντας 2-3 κύκλους για να σχηματίσετε το προσωπάκι. Τοποθετήστε τα καπέλα στην κορυφή του μίγματος και μια μικρή μπαλίτσα από το μίγμα στο τέλος του καπέλου για να μοιάζει με φουντίτσα. Βάλτε και μια μπαλίτσα στο κάτω μέρος της φράουλας για να μοιάζει με το κουμπάκι από το ρούχο του Αη Βασίλη. Τοποθετήστε 2 μικρά κομματάκια σοκολάτας στο μίγμα, αντικριστά για να μοιάζουν με ματάκια. Φυλάξτε τους Αγιοβασίληδες στο ψυγείο. 

Ιδιαίτερα αγαπητό επιδόρπιο από τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.