Υλικά

Σως:

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας
  • 1/4 φλιτζάνι Amaretto λικέρ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας όπως φουντουκιού, αμυγδάλου, πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

Πουτίγκα ψωμιού:

  • 1 καρβέλι λευκό ψωμί αφράτο, κομμένο σε κύβους 
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • ζάχαρη 1 1/4 φλυτζάνια
  • βούτυρο (για το σκεύος)

Εκτέλεση

Για τη σως: Βάλτε σε μια κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα, και τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λικέρ και το κορν φλάουρ  και ρίξτε το σταδιακά χτυπώντας ελαφρά το μίγμα της κρέμας. Σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σως, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου 2 λεπτά. Κρατήστε την ζεστή. 

Για την πουτίγκα ψωμιού: Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος και τακτοποιήστε τους κύβους ψωμιού (εναλλακτικά μοιράστε το ψωμί σε ατομικά πυρίμαχα μπολ αφού τα βουτυρώσετε). Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Ρίξτε το μίγμα πάνω στους κύβους ψωμιού και πιέστε τους απαλά για να βυθιστούν στο μίγμα. Αφήστε το για 30 λεπτά, μερικές φορές πιέζοντας τους κύβους ψωμιού μέσα στο μίγμα κρέμας. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψήστε περίπου 45 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο την πουτίγκα ψωμιού και αφήστε την να κρυώσει ελαφρά. Πάρτε με ένα φαρδύ κουτάλι την πουτίγκα από το πυρέξ και μοιράστε μερίδες στα ανάλογα μπολ. Περιχύστε με την ζεστή σως κρέμας αρωματισμένης με λικέρ και σερβίρετε.