Υλικά

Για μια ταρτιέρα

  • 3 φλυτζάνια τσαγιού κολοκυθάκια ψιλοκομμένα στον τρίφτη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 αβγά
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. τυρί καλαθάκι Λήμνου θρυμματισμένο (προαιρετικά/ μπορείτε να αντικαταστήσετε με άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
  • 100γρ. τυρί γραβιέρα τριμμένο
  • 100γρ. κασέρι παραδοσιακό
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά στο blender το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα μυρωδικά και τα αναμιγνύουμε μέσα σε ένα μπωλ με τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Λαδώνουμε μία ταρτιέρα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ºC στη μεσαία θέση για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.