Υλικά

  • 5 αβγά 
  • 4 μέτριες πατάτες κατάλληλες για βράσιμο
  • 5 κουταλιές της σούπας  μαγιονέζα 
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
  • Ένα μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, βράζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε τα αβγά για να γίνουν σφιχτά και τα κόβουμε κι αυτά σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξηρό κρεμμύδι και το μαϊντανό. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε το μίγμα στις πατάτες με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τη σαλάτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο ώστε να κρυώσει.