Υλικά

  • 500γρ κοράλλι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό
  • 5 αβγά
  • 200γρ ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 300γρ μαγιονέζα light
  • 3 μεγάλα και χοντρά αγγούρια ψιλοκομμένα στον τρίφτη (αν δεν βρείτε αγοράστε 4-5 μικρότερα: το αγγούρι προσθέτει τη δροσιά στη συγκεκριμένη σαλάτα και αναδεικνύει γευστικά το πιάτο)

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κοράλλι μέχρι να μαλακώσει (προσοχή να μη λασπώσει). Βράζουμε τα αβγά για να γίνουν σφιχτά, αφαιρούμε το κέλυφος και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα αγγούρια και το ζαμπόν ή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ζυμαρικό, τα αβγά, τα αγγούρια, το ζαμπόν, περιχύνουμε με την μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Συνοδεύει ψητό κρέας ή κοτόπουλο ενώ τρώγεται και μόνη της σαν πλήρες γεύμα. Γίνεται ακόμα πιο νόστιμη όσο περνάει η ώρα.