Υλικά

  • 5  μεγάλες  κόκκινες πιπεριές φλωρίνης
  • 250γρ φέτα τριμμένη
  • 50γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • ελαιόλαδο
  • γλυκιά πάρπικα
  • λίγο μαϊντανό
  • Μισή σκελίδα σκόρδο
  • Ξύδι από κρασί (ή κλασσικό)
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ψήνουμε για 15-20λεπτά τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς και από τις δυο πλευρές. Τις βάζουμε σε καθαρή σακούλα για να ιδρώσουν. Μόλις κρυώσουν καθαρίζουμε τη φλούδα τους. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις καθαρίζουμε εσωτερικά από τους σπόρους.

Αναμειγνύουμε τη φέτα με το γιαούρτι, την πάπρικα, το σκόρδο και το μαϊντανό.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα και τις ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο γκριλ.

Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις σερβίρουμε με λάδι και προαιρετικά με λίγο ξύδι.