Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 6 φύλλα σέλινο
  • 4 μέτρια καρότα
  • 1/3 από το ματσάκι άνηθο
  • 1/3 από το μαστάκι μαϊντανό
  • 3 κόκκινες  πιπεριές φλωρίνης
  • 3 κουταλιές ξύδι από κρασί
  • 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά. Καθαρίζουμε το λάχανο από τα πρώτα του φύλλα και το ψιλοκόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα ψιλοκόβουμε στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά: τον άνηθο, το μαϊντανό, τις πιπεριές, το σέλινο και τα σκόρδα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και τα μαλάσουμε για λίγο ώστε να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ξύδι και ελαιόλαδο και αφήνουμε τη σαλάτα λίγες ώρες στο ψυγείο για να ρουφήξουν τα λαχανικά τα υγρά για καλύτερη γεύση.