Υλικά

  • 5 πατάτες κατάλληλες για βράσιμο
  • 2 ξερά  κρεμμύδια
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λάδι
  • λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια ή μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα σκεύος σερβιρίσματος και από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και την πιπεριά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με προσοχή για να μη διαλυθούν οι πατάτες και σερβίρουμε. Νόστιμη ζεστή και κρύα.