Υλικά:

  • 7 χωριάτικα φύλλα για πίτα (εμπορίου)
  • 800 γραμμάρια πράσα καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες και πλυμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 200 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο με πράσο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια τυρί φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι. Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες ή μπαστουνάκια και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι μέχρι να κάνει ελαφρά κρούστα και μετά τα πράσα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και μαλακώσουν καλά τα πράσα. Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και τριμμένη φέτα (πρώτα ρίξτε τη φέτα, ανακατέψτε και δοκιμάστε πόσο αλμυρό είναι το μίγμα. Προσθέστε αλάτι εφόσον χρειάζεται). Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και βάζουμε κάτω 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το καθένα χωριστά. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και στρώνουμε από πάνω της ακόμα 4 φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά.

Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.