Υλικά:

  • 7 χωριάτικα φύλλα για πίτα (εμπορίου)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι
  • 500γρ. πράσα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 300γρ. κιμάς χοιρινός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει και μετά τα πράσα και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν σοτάρουμε τον κιμά για 7-10 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και βάζουμε κάτω 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το καθένα χωριστά. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και στρώνουμε από πάνω της ακόμα 4 φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά.

Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.