Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ βούτυρο χωριάτικο σε θερμοκρασία δωματίου – μαλακό (όχι μαργαρίνη)
  • 500γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 500γρ. φέτα τριμμένη
  • φρυγανιά
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε στον πάτο τη φρυγανιά. Προσθέτουμε το μίγμα στο πυρέξ και πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι (προαιρετικά). Ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς στη μεσαία θέση. Η πίτα σερβίρεται ζεστή και κρύα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε light βούτυρο, άσπρο τυρί με χαμηλά λιπαρά αντί για φέτα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.