Υλικά

  • 1 αβγό 
  • 2 κουταλιές του γλυκού ξύδι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό έως πάνω από τη μέση. Ρίχνουμε το ξύδι και αφήνουμε το νερό να βράσει. Χαμηλώνουμε στη συνέχεια τη φωτιά ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Σπάμε σε ένα μπολ το αβγό (χωρίς να σπάσει ο κρόκος) και το ρίχνουμε με προσοχή μέσα στο νερό. Αφήνουμε το αβγό να μαγειρευτεί. Το ασπράδι πρέπει να είναι συμπαγές και ο κρόκος μελάτος. Βγάζετε το αβγό με μια τρυπητή κουτάλα και σερβίρετε.