Υλικά:

  • 12 φύλλα κρούστας (εμπορίου)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 500γρ γλυκά χόρτα όπως βλίτα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
  • 400 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να χρυσίσει και μετά το σπανάκι και ότι άλλο χόρτο έχουμε βρει (αφού τα πλύνουμε τέλεια και τα ψιλοκόψουμε) και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο, τη φέτα, το μίγμα από το αλεύρι με τα αβγά (πριν τα ρίξουμε τα χτυπάμε μαζί ώσπου να ομογενοποιηθούν), το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και βάζουμε κάτω 7 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα χωριστά. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και στρώνουμε από πάνω της ακόμα 5 φύλλα βουτυρώνοντάς τα και αυτά.

Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.