Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σπίτι το χειμώνα είναι το πώς θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε ζεστό χωρίς να σπαταλάμε χρήματα για τη θέρμανση του.

Παρακάτω δίνουμε κάποια μικρά tips που βοηθούν στο να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό.

• «Ντύστε με χαλιά το σπίτι» : Tα χαλιά λειτουργούν ως μονωτικά και δεν αφήνουν τον κρύο αέρα να περάσει από το πάτωμα στον υπόλοιπο χώρο. Πέρα από αυτό ομορφαίνουν το σπίτι και δημιουργούν μία αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής.

• Χρησιμοποιήστε πυκνά υφάσματα για τις κουρτίνες: Tα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες δημιουργούν κενά τα οποία επιτρέπουν τον κρύο αέρα να μπει στο εσωτερικό του σπιτιού. Με τις κουρτίνες δημιουργείτε ένα προστατευτικό «τοίχος» κρατώντας τη ζέστη στο εσωτερικό.

• Κλείστε χώρους που δεν χρειάζεστε: Σε κάθε σπίτι υπάρχουν χώροι που δεν πολυχρησιμοποιούνται. Μπορείτε να τους κλείσετε, απομονώνοντας τη θέρμανση στο συγκεκριμένο χώρο, κάνοντας έτσι οικονομία.

• Εκμεταλλευτείτε τις ηλιόλουστες ημέρες: O ήλιος πέρα από πηγή φωτός είναι και πηγή θερμότητας. Τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα ανοίξτε τις κουρτίνες σας έτσι ώστε οι ακτίνες του ηλίου να ζεστάνουν το εσωτερικό του σπιτιού.

• Καλύψτε τα κενά στα κουφώματα: Μονώστε τα ανοίγματα που δημιουργούνται στα παράθυρα και τις πόρτες για να μειώσετε στο ελάχιστο την απώλεια θερμότητας .