Τα φυτά είναι ο καλύτερος τρόπος να ομορφύνετε τον εσωτερικό σας χώρο και να τον γεμίσετε με χρώμα και ζωντάνια. Σας παρουσιάζουμε κάποιες ωραίες επιλογές διακόσμησης του εσωτερικού σας χώρου που χρειάζονται λίγη φροντίδα:

Πόθος: Τα φύλα του έχουν σχήμα καρδιάς, ενώ έχει την ιδιότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα από βλαβερές ουσίες. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί πολύ εύκολα κόβοντας ένα κλαδί του και τοποθετώντας το σε νερό μέχρι να βγάλει ρίζες. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη γλάστρα με τον πόθο σε ψηλά ράφια ή πάνω σε έπιπλα και να αφήστε τα κλαδιά του να κρεμάσουν προς τα κάτω. Χρειάζεται να το βλέπει ο ήλιος για αυτό τοποθετήστε το κοντά σε παράθυρο, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και σε εξωτερικό χώρο, προστατεύοντας το σε χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό.

Αλόη: Ένα ανθεκτικό φυτό το οποίο χρειάζεται πολύ φως, για αυτό προτείνεται να το τοποθετήσετε δίπλα σε παράθυρο. Είναι καλό να ποτίζεται σε αραιά διαστήματα με λίγο νερό, ενώ μπορεί να αντέξει και μεγάλο διάστημα χωρίς νερό. Σε εξωτερικό χώρο πρέπει να προστατεύεται τους χειμερινούς μήνες. Η αλόη είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις καλλυντικές και καταπραϋντικές ιδιότητες της σάρκας των φύλλων της ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ρόφημα που βοηθά το πεπτικό. Η αναπαραγωγή της γίνεται με τους σπόρους από τα άνθη της, με παραφυάδες ή καταβολάδες.

Νεφρίτης: Έχει πλατιά φύλλα ενώ εύκολα και χωρίς μεγάλη φροντίδα μπορείτε να το κρατήσετε για πολλά χρόνια. Απαιτεί ελάχιστο νερό, ενώ χρειάζεται θερμοκρασίες δωματίου και έντονο φως. Είναι ιδανικό για χώρους γραφείων και επαγγελματικών χώρων, καθώς χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα.

Φίκος: Eίναι από τα δημοφιλέστερα φυτά εσωτερικού χώρου γνωστό για την ιδιότητα του να καθαρίζει την ατμόσφαιρα από ρύπους. Χρειάζεται πότισμα περίπου μία φορά την εβδομάδα ενώ χρειάζεται αρκετό φως για να φωτοσυνθέτει. Χρειάζεται λίπανση συχνά ενώ δεν πρέπει να μετακινείται γιατί ρίχνει τα φύλλα του.

Δράκαινα: Είναι φυτό που μπορεί να φτάσει και τα 2 μέτρα αν και μεγαλώνει αργά, ενώ έχει λεπτά μυτερά φύλλα. Χρειάζεται αρκετή υγρασία, συχνό πότισμα, θερμοκρασία δωματίου και να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τον ήλιο. Είναι καλό να καθαρίζονται τα φύλλα του και να ψεκάζονται συχνά για να διατηρεί την υγρασία του.